Vinete pentru iarna

Vinete pentru iarna
Nu stiu ce fel de iarna va fi, dar cu siguranta poftele vor fi destul de mari. Si cum e mai usor/ieftin sa dau acum 1-1.5 ron/kg de vinete decat vreo 10 ron in iarna am zis sa pun ceva deoparte pentru cand o fi.
Am invatat din experienta anilor trecuti ca in medie consum vreo 10 kg de vinete pe iarna.
Cel mai simplu si mai rapid este sa faci un gratar mare in natura. Marele avantaj in Iasi este ca sunt tot felul de gratare “la liber”, adica vii de acasa doar cu marfa/lemne/carbuni, gratarul este acolo si te astepta.
Nici n`as vrea sa ma gandesc cam cat mi`ar lua sa coc 10-12 kg de vinete acasa. Sa nu mai zic de mizerie..
De cand am aprins focul pana cand am terminat a durat cam doua ora si`un pic. Cat timp se coceau o parte, le curatam pe celelalte, deci aproape de final totul era gata fara prea multa bataie de cap.
Ajuns acasa, le`am mai lasat pana a 2a zi sa se scurga foarte bine toata zeama aia amara, iar zeama care va mai ramane va ingheta cand le punem la congelator. Le pui frumos apoi in pungi cam 2-3 vinete, sau cat crezi ca vei manca si cam asta e tot. Sa aveti pofta la iarna. In acelasi mod va recomand sa incercati si cu ardei/gogosari.
Si poze 🙂

Chestii asemanatoare

3 Responses to Vinete pentru iarna

  1. balyn says:

    ăla e un vânăt 😀

  2. […] si 3 de 400 gr); daca doriti o cantitate mai mare se poate multiplica reteta 7 vinete coapte ca aici 7 gogosari copti, curatati 7 ardei capia/gras copti, curatati 7 rosii potrivite cam 6-700 gr ceapa […]

  3. […] invatat anul trecut cum sa coaceti vinete pentru iarna. Anul asta e momentul sa va spun ce sa faceti cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *